News.ua


Nvidia та Intel переробляють чіпи для китайського ринку, щоб не порушувати санкції

Ноябрь 12
02:41 2023

Компанії найближчим часом поставлять нові мікрочіпи, розроблені спеціально для Китаю. Американські виробники змушені підлаштовуватися під обмеження санкцій, сподіваючись на високий попит на китайському ринку.

Nvidia випустить три нові моделі мікрочіпів для центрів обробки даних та навчання ІІ: H20, L20 та L2. Усі вони розроблені з урахуванням флагманської моделі H100. За даними ЗМІ, Intel найближчим часом планує представити свою модель чіпа для навчання ІІ, призначену для Китаю. AMD також працює над новими прискорювачами, які відповідають обмеженням експорту.

Процесор Nvidia H20 пропонує до 96 ГБ відеопам’яті з пропускною здатністю до 4 ТБ/c, що навіть вище, ніж актуальний прискорювач NVIDIA H100. Однак продуктивність H20 оцінюється в скромні 296 терафлопс, що становить менше однієї шостої від флагманського процесора цієї серії. L20 та L2 будуть мати продуктивність 239 та 193 терафлопс відповідно.

Санкції США забороняють постачання до Китаю графічних процесорів та прискорювачів з двонаправленою передачею даних понад 600 ГБ/с, які можуть бути використані для розробки ІІ та технологій подвійного призначення. У жовтні Штати обмежили продаж чіпів, розроблених Nvidia спеціально для експорту до Китаю. Обмеження торкнулися лінійок A800 та H800.

Nvidia готується до масового запуску виробництва наступного місяця, проте невідомо, наскільки новинки зацікавлять китайські компанії. Через американські санкції місцеві фірми починають перебудовувати власні рішення, щоб знизити залежність від закордонних поставок. Наприклад, Baidu відмовилася від прискорювачів Nvidia під час розробки власного ІІ.

Источник: devby.io

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Громадян РФ не пускатимуть до Чехії без біометричного паспорта

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua