Наталка Денисенко розповіла, як «виборола» український борщ у Туреччині
Акторка Наталка Денисенко повернулась з відпочинку у Туреччини. Зірка вирішила докладно розповісти про інцидент, який стався з нею у одному з місцевих рестоарнів.
Подробиці того, як відстоювала український борщ розповіла у своєму Instagram.
Не думаю, починаю діяти
Наталака Денисенко повернулася додому в Київ, Перше, куди вона пішла з сином, це в ресторан їсти борщ.
«В один прекрасний вечір нашого відпочинку у Туреччині, беручи їжу в ресторані, серед супів я побачила: «борщ», «borshch», «soupe russe». В стресових ситуаціях я довго не думаю, а одразу починаю діяти. Я зловила першу ліпшу офіціантку і почала їй пояснювати що в назві величезна помилку! Попросила викликати шеф повара, з яким продовжилося моє спілкування, розказала по нашу війну, про те що росіяни хочуть забрати наші землі, присвоюють нашу культуру і наші страви!», — говорить Денисенко.
Акторка пригадала, як пояснювала наскільки важливий борщ для українців, що навіть кухар Євген Клопотенко домігся щоб ЮНЕСКО визнало борщ — виключно українським. Шеф повар уважно вислухав і пообіцяв виправити в компʼютерній системі. Тоді Наталка поділилася у соцмережі відео з походу у ресторан, і її підписники порадили, як пояснити, щоб турки зрозуміли, інби у Туреччини є якийсь політичний конфлікт повʼязаний з Вірменією.
«І коли наступного дня я прийшла в ресторан, то нагадала про нашу розмову, і сказала, як порадила одна дівчина: уявіть, що ваші турецькі солодощі б у світі називали Armenia sweets, ще раз пояснила як важливо змінити назву. Отут шеф-кухар дійсно мене зрозумів і пообіцяв, що наступного разу в назві буде UKRAINIAN SOUP!», — говорить акторка.
Наталка Денисенко пояснила, що своїм дописом хоче закликати всіх українців, які їздять закордон, на відпочинок або по роботі, щоб вони не лінувалися, а пояснювали, витрачали свій час, сили, на те, щоб донести будь-де цінність нашої ідентичності.
Источник: stars.novyny.live
Еще никто не комментировал данный материал.
Написать комментарий