News.ua


Напередодні виборів в ЄС зростає кіберзагроза з боку рф

Май 31
03:47 2024

Пов’язані з росією хакерські групи все частіше атакують європейську кіберінфраструктуру напередодні виборів до Європарламенту, заявили в Агентстві ЄС з кібербезпеки, пише УНН з посиланням на euronews.

Деталі

Таких зловмисників називають «хактивістами» — це хакери, якими рухає не жага наживи, а політичні мотиви.

«Якщо оцінювати загрозу в цілому, то, за нашими спостереженнями, кількість атак «хактивістів» — головне завдання яких полягає в порушенні роботи організацій — подвоїлося з 4-го кварталу 2023 року по 1-й квартал 2024 року», — вказав очільник Агентства ЄС з кібербезпеки (ENISA) Юхан Лепассаар.

Цілі таких «хактивістів» — не завдання матеріального збитку, а просування певної дезінформації та ідеології. В Агентстві ЄС з кібербезпеки оцінюють цю діяльність як спробу вплинути на результат виборів до Європарламенту.

«Одна з головних проблем в Європі — інформаційні маніпуляції та дезінформаційні кампанії з боку зловмисників, які підтримують російський уряд у зв’язку з російською агресивною війною. Вони намагаються схилити європейських виборців у певний бік і дезінформувати їх», — сказав Лепассаар.

За словами європейських експертів, на російський слід вказує і те, що багато прийомів і технологій спершу застосовувалися проти України, а потім з’явилися і в європейському кіберпросторі.

Источник: unn.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Швейцарські розробники створили інноваційний морський дрон, що стріляє торпедами на 3000 км

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua