News.ua


На китайській космічній станції «Тяньгун» захований важливий інструмент: як він працює

Ноябрь 09
15:19 2023

Стало відомо, що на китайській орбітальній станції перебуває третя роботизована рука меншого розміру, розміщена всередині «Тяньгуна», і вона є надійним помічником для астронавтів, пише Space.

У китайської космічної станції «Тяньгун» зовні розміщені два роботизовані маніпулятори завдовжки 10 і 5 метрів. Із їхньою допомогою відбувалася збірка станції, а також ці руки допомагають астронавтам під час виходів у відкритий космос.

Але всередині модуля «Ментянь», виявляється, є й третій роботизований маніпулятор меншого розміру, що допоможе астронавтам у проведенні різних наукових досліджень, як нещодавно повідомили китайські ЗМІ з покликанням на місцевих учених.

Довжина внутрішньої роботизованої руки варіюється від 70 до 80 см, і вона може виконувати завдання з дуже високою точністю. За словами вчених, внутрішній маніпулятор допоможе астронавтам у проведенні технічного обслуговування, налаштуванні обладнання, а також під час проведення наукових експериментів.

За словами Чжана Лу з Китайської академії наук, цей маніпулятор можна використовувати для досліджень доставленого на станцію біологічного корисного навантаження. Зокрема, з її допомогою можна проводити стерилізацію досліджуваних зразків.

За словами Лу, найближчими роками на роботизовану руку можна встановити різні інструменти для виконання різних завдань.

Китай завершив будівництво тримодульної космічної станції «Тяньгун» наприкінці 2022 року. Нещодавно на станцію прибув уже шостий екіпаж на борту космічного корабля «Шеньчжоу-17». Китай планує використовувати свою станцію для проведення наукових експериментів ще протягом щонайменше 10 років. Водночас існують плани щодо розширення орбітальної станції «Тяньгун».

Источник: focus.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Кривому Розі відкриють ліцей МВС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua