News.ua


Майже 50% українських біженців хочуть залишитись у Німеччині – соцопитування

Июль 25
07:16 2023

Сімейний стан та соціальна інтеграція відіграли важливу роль у намірі залишитися, адже ті, хто має партнера в Україні, переважно бажають повернутись на батьківщину

Після російської агресії, до Німеччини втекли майже мільйон українців і 44% з них хочуть залишитися тут на тривалий термін а може, й назавжди. Це на 5% більше, аніж наприкінці літа 2022 року. Про це стало відомо за підсумками соціологічного дослідження «Біженці з України у Німеччині», проведеного Інститутом досліджень народонаселення, Федерального управління у справах міграції та біженців та Німецького інституту економічних досліджень. У рамках дослідження було опитано 7000 українських біженців. Про це йдеться в інформаційній публікації TagesSchau, переклад якої пропонує Foreign Ukraine.

З тих українських біженців, хто не хоче залишатися у Німеччині назавжди, 38% планують повернутись після закінчення війни в Україну. Ще 30% хочуть підтримувати тісні зв’язки з Німеччиною та жити тут хоча б частину часу. Сімейний стан та соціальна інтеграція відіграли важливу роль у намірі залишитися, адже ті, хто має партнера в Україні, переважно бажають повернутись на батьківщину. Поки що право на проживання для українських біженців є чинним до березня 2024 року.

Згідно з дослідженням, на початку 2023 року було працевлаштовано лише 18% біженців — лише трохи більше, ніж наприкінці літа 2022 року, коли їх було 17%. Проте, понад дві третини українських біженців, які були безробітними станом на початок 2023 року, заявили, що планують розпочати роботу негайно чи протягом наступного року.

Дослідники пояснюють низький рівень зайнятості високою відвідуваністю мовних та інтеграційних курсів, які покращують можливості працевлаштування. Юлія Косякова, науковий співробітник Інституту праці та професійних досліджень, каже, що доступ людей до ринку праці обмежений через відвідування курсів. Крім визнання української кваліфікації, основною перешкодою для влаштування на роботу вважається відсутність можливості догляду за дітьми.

75% українських біженців закінчили курси німецької мови або зараз відвідують їх. Лише 8% українських біженців підтвердили, що вони дуже добре або добре знають німецьку мову. Водночас, частка біженців, які взагалі «не розмовляють» німецькою, скоротилася вдвічі, до 18%.

Источник: foreignukraines.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ЄС розширив заборону на польоти над своєю територією для РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua