News.ua


кози можуть грати в ігри на iPad, а свині співпереживати

Декабрь 24
09:37 2023

Вчені з Науково-дослідного інституту біології сільськогосподарських тварин відкрили дивовижні когнітивні здібності сільськогосподарських тварин, спростувавши вікову думку про те, що худоба позбавлена ​​інтелекту. Від кіз, що грають в ігри на iPad, до свиней, які виявляють емпатію, ці друзі по двору змінюють правила пізнання тварин.

Дослідники «зазирнули» у свідомість кіз, свиней і навіть корів, відкривши світ емоцій та соціальних зв’язків, які раніше недооцінювалися. Експерименти включали все: від тренування свиней на бігових доріжках до перевірки того, чи є у корів друзі, розплутуючи павутину відносин усередині цих часто недооцінюваних тварин. Свині, наприклад, показали себе чудовими емпатами. «Ми вважаємо, що поведінка, що допомагає, заснована на деякому розумінні потреб іншого», — каже один з авторів роботи. «Це найважливіший компонент емпатії, який дійсно цікаво бачити».

Ці знахідки, докладніше про які у джерелі, не тільки проливають світло на багате внутрішнє життя сільськогосподарських тварин, а й ставлять важливі питання про наше розуміння емпатії та альтруїзму у тваринному світі. У міру того, як вчені продовжують розгадувати таємниці мозку сільськогосподарських тварин, стає все більш очевидним, що ці істоти — не просто виробничі одиниці, а розумні істоти зі складними емоціями та особистісними якостями.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Унікальні твердотільні батареї без анодів замінять літій-іонні: чим вони кращі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua