News.ua


Харківська обласна рада звернулася до парламенту та Кабміну з приводу УПЦ МП

Май 13
20:20 2023

Харківська обласна рада звернулася до парламенту та Кабміну з приводу УПЦ МП. Депутати просять прийняти закони, спрямовані на врегулювання суспільно-релігійних відносин в Україні.

У зверненні вказано на обставини загострення міжрелігійних проблем та можливі наслідки.

«З початку повномасштабної агресії російської федерації проти України загострились міжрелігійні проблеми, у першу чергу, пов’язані з наявністю церковно-канонічного зв’язку та входженням Української православної церкви до структури московського патріархату російської православної церкви. Дане питання набуло широкого розголосу, що викликало значну напруженість у суспільстві та непоодинокі випадки насильства», – зазначено у тексті рішення.

Вказано, що наразі на розгляді у Верховній Раді України знаходяться декілька проєктів законів, зокрема, проєкт закону № 8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» та проєкт закону № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

«У той же час, темі дотримання свобод і прав людини в Україні була приділена увага в Доповіді Верховного комісара ООН, оприлюдненій наприкінці березня 2023 року. З метою врегулювання суспільно-релігійних відносин, недопущення насильства та розколу в країні, задля зміцнення обороноздатності держави просимо прийняти закони, які б надали змогу вирішити проблеми, що виникають в діяльності релігійних організацій у правовому полі, виходячи з принципу верховенства права та статусу України як правової держави», — йдеться у зверненні Харківської обласної ради.

Источник: sq.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Єврорада підтвердила непохитну підтримку України — підсумковий документ саміту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua