News.ua


Канадський патрульний корабель «Margaret Brooke» з американською субмариною «Helen» прибули до Куби

Июнь 16
08:25 2024

Загін кораблів Північного флоту московії у складі фрегату «Адмірала горшкова», атомного підводного крейсеру «Казань», морського танкеру та буксиру прибув з неофіційним візитом в порт Гавани після навчань у Карибському морі. 

Деталі

У Південному командуванні збройних сил США повідомили, що підводний човен USS Helena перебуває в бухті Гуантанамо в рамках планового візиту, місцезнаходження судна і його транзит були заплановані заздалегідь. В канадському об’єднаному оперативному командуванні прибуття патрульного корабля назвали візитом «на знак визнання давніх двосторонніх відносин між Канадою і Кубою».

В МЗС Куби прокоментували прибуття канадського судна та назвали його очікуваним, однак стосовно американської субмарини вони «не в захваті»:

«Військово-морські візити в країну зазвичай є результатом запрошення, а це було не так. Очевидно, що нам не подобається присутність на нашій території (підводного човна), що належить державі, яка проводить офіційну і практичну політику, ворожу проти Куби», — сказав міністр Карлос Фернандес де Коссіо.

Кілька днів до того голова МЗС Куби під час пресконференції з лавровим заявляв, що країна «засуджує спроби Заходу замінити міжнародне право порядком, заснованим на правилах». Лавров ж заявив, що московія буде підтримувати прагнення Куби до припинення блокади зі сторони США.

Источник: meta.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кінофестиваль «Миколайчук Open»: у Чернівцях оголосили переможців конкурсів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua