News.ua


Google Translate навчився кримськотатарської

Июнь 27
22:14 2024

Нарешті Google Translate буде перекладати з кримськотатарської мови. Вона увійшла до 110 мов, які Google додав у перелік підтримуваних мов, повідомляється в блозі Google. Кримськотатарська є третьою за популярністю мовою в Україні, а уроки тепер проводить навіть блогер та журналіст з Японії Хірано Такаші.

Що означає включення кримськотатарської мови в Google Translate

Кримськотатарська мова посідає в Україні третє місце за чисельністю носіїв після української та російської. При перепису населення у 2001 році, рідною для себе кримськотатарську назвали близько 230 тис. громадян України.

Популярність кримськотатарської в Україні вилилась навіть в те, що японський журналіст японської версії сайту «Укрінформ» та блогер Такаші Хірано започаткував онлайн-курс і вже виклав перший урок — «Як у Криму ходять в гості», де розповідає основи гостьового етикету та порядок привітань кримськотатарською.

Источник: speka.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Театр Франка представить Україну на фестивалі у Франції

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua