News.ua


Дрогобицького блогера, який принижував військових, взяли під варту

Август 10
08:14 2023

Львівський апеляційний суд у вівторок, 8 серпня, задовольнив скаргу Львівської обласної прокуратури щодо зміни запобіжного заходу 40-річному дрогобицькому блогеру Мар’яну Чаві з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 25 вересня. Крім цього, суд визначив розмір застави – 214 720 грн. Блогера підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, образі честі й гідності військовослужбовців та виправдовуванні збройної агресії. Мар’яну Чаві загрожує до восьми років позбавлення волі.

Зазначимо, що Служба безпеки України 24 липня у Дрогобичі затримала Мар’яна Чаву. Наступного дня Галицький районний суд Львова призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Однак прокурор не погодився з ухвалою та подав апеляційну скаргу.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури задоволити, а ухвалу слідчого судді Галицького районного суду Львова скасувати та постановити нову. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн», – повідомляє Львівський апеляційний суд.

Додамо, що дрогобицький блогер Мар’ян Чава називає себе правозахисником. Він публікував на своєму YouTube-каналі відео, в яких принижував військових та правоохоронців. Також Мар’ян Чава створив мережу телеграм-каналів, які називав «групами волевиявлення». Чоловік закликав людей створювати свої «територіальні громади».

Відомим дрогобицький блогер став відомим після інциденту у червні в Дрогобичі. Тоді Чава на вулиці сам підійшов до представників Територіального центру комплектування, коли ті роздавали повістки. Блогер почав називати злочинцями військових, які отримали поранення на фронті й отримали роботу ТЦК. Чоловік погрожував їм і знімав конфлікт на відео, яке згодом опублікував в інтернеті.

Источник: zaxid.net

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сергей Притула прокомментировал скандал с Николаем Тищенко

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua