News.ua


Дипломат США припускає, що росіяни прослуховують мобільний зв’язок в Україні

Ноябрь 19
20:06 2019

Телефонну розмову американського президента Дональда Трампа з послом США при ЄС Гордоном Сондлендом про готовність України розпочати розслідування проти віцепрезидента Джо Байдена та його сина могли прослуховувати росіяни.

Про це заявив співробітник штабу посольства США у Києві Девід Холмс під час свідчень на закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу, повідомляє CNN.

За словами Холмса, Сондланд розмовляв з президентом США мобільним телефоном із київського ресторану.

“Для мене це було дивно. З мого досвіду, телефонні розмови з президентом містять дуже чутливу з точки зору безпеки інформацію, і їх ведуть відповідним чином”, — сказав Холмс.

"Це був дуже особливий досвід у моїй кар’єрі за кордоном. Я ніколи не бачив нічого подібного, коли хтось телефонував президенту з мобільного телефону в ресторані, а потім вів розмову такого рівня відвертості та з такими мовними зворотами", — заявив Холмс.

За його словами, у США взагалі припускають, що росіяни прослуховують подібні дзвінки.

“Я вважаю, що принаймні дві з трьох, якщо не всі три мобільні мережі (в Україні — ред.), належать російським компаніям, або вони мають значні частки в них. Ми, як правило, виходимо з того, що мобільний зв’язок в Україні прослуховується", — сказав Холмс.

Холмс, який супроводжував Сондленда на зустрічах у Києві, став свідком того, як посол телефонує Трампу зі свого мобільного, та почув, що президент запитує про певні "розслідування".

Дипломат США розповів, що почув розмову Сондленда і Трампа, оскільки вона голосно лунала з динаміка телефону Сондленда на терасі ресторану, де вони вечеряли разом із ще двома людьми.

Після того, як Сондленд закінчив розмову з Трампом, Холмс запитав у посла США в ЄС — чи дійсно Трампа не цікавить Україна. І Сондленд відповів, що Трампа хвилює лише розслідування, яке намагався почати його особистий адвокат Джуліані щодо Байдена.

На запитання, чи відчуває український уряд тиск з боку адміністрації, щоб оголосити про розслідування проти Байдена, Холмс засвідчив, що він вважає, що українці відчули, що ситуація загострилася, і в кінцевому рахунку зрозуміли, що існує «послуга за послугу».

"Я думаю, що українці поступово зрозуміли, що їх просять зробити щось в обмін на зустріч (з Трампом – ред.) і на те, щоб військова допомога не була скасована", — сказав він.

Як зазначається, відкриті слухання за участю Холмса пройдуть у четвер, 21 листопада.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На благодійному галаконцерті у Берліні зібрали €1 мільйон для допомоги українським дітям

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua