News.ua


Чи справді колаген допомагає омолодити шкіру: вся правда

Июль 30
17:56 2023

Колаген має велике значення для здоров’я і еластичності шкіри, волосся, нігтів і кісток. Природне вироблення колагену організмом сповільнюється з 25 років. Тому багато людей приймають його додатково.

Про це повідомили у медичній спільноті «Бережи себе» у Telegram.

Чи ефективний колаген у добавках

Шкіра, м’язи, хрящі, суглоби, судини — для формування всіх цих утворень потрібен колаген. Організм людини до 25 років синтезує цей білок у тій кількості, яка йому необхідна.

З часом кількість важливого структурного білка в організмі зменшується — орієнтовно на 1% на рік. Так виникають зморшки, шкіра стає менш еластичною та пружною. До цього доєднується фотостаріння — колаген руйнується, якщо ми не захищаємо шкіру від сонячних променів.

Експерти кажуть, що процес обміну колагену — досить комплексний і регулюється багатьма факторами, як-от балансом статевих гормонів, склад раціону, вплив ультрафіолету та наявністю вільнорадикальних процесів.

Це означає, що коли людина п’є колаген у порошках чи пігулках, він розщеплюється у кишковому тракті на амінокислоти. Вони всмоктуються в кров і далі спрямовуються у м’язи.

До того ж добавки містять переважно замінні амінокислоти, які організм може створювати самостійно.

Кому радять приймати добавки

Добавки колагену часто «радять» людям з остеоартритом, проблемами з хрящами та тим, хто багато займається спортом.

Важливо пам’ятати, що колаген у пігулках не є гарантією, що шкіра буде краще відновлюватись, позбавиться зморшок, а м’язи завжди будуть у тонусі.

Короткострокові ефекти, звісно, можуть бути. Проте обмін колагену — це багатогранний процес, тому до його відновлення треба підходити також комплексно. І розпочати можна зі збалансованого харчування.

Походження косметологічного колагену:

  • Тваринний — його отримують зі шкіри великої рогатої тварини
  • Рослинний — такого колагену не існує. Продукти, які пропонуються під такими назвами не мають жодного стосунку до колагену, а є вуглеводами
  • Морський або рибний — видобувають з молюсків та риб

Колаген є одним із найпопулярніших компонентів антивікової косметики, вважається сучасним та інноваційним інгредієнтом.

Источник: rbc.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Данія першою в Європі оподатковуватиме викиди сільського господарства

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua