News.ua


Блінкен каже, що Starlink Маска має продовжувати повністю накривати Україну

Сентябрь 11
00:49 2023

Супутникова служба Ілона Маска Starlink є «життєво важливим інструментом» для України, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен після повідомлень про те, що мільярдер минулого року вимкнув систему біля узбережжя Криму, щоб запобігти нападу українських безпілотників на російські військові кораблі.

Високошвидкісна широкосмугова система стала важливим інструментом зв’язку, оскільки Україна бореться з вторгненням Росії. Маск почав розгортати систему на прохання України в лютому 2022 року, коли російські війська наступали, виводячи з ладу українські системи зв’язку.

«Ми сподіваємось і очікуємо, що ця технологія залишиться повністю доступною для українців», — сказав Блінкен у неділю в програмі CNN « Стату Союзу» .

Блінкен відмовився коментувати повідомлення, підтверджене Маском, про те, що засновник SpaceX відмовився українському запиту активувати систему в анексованому Москвою кримському порту Севастополь минулого року, щоб допомогти атакувати російські військові судна.

Відповідаючи на запитання, чи повинен Маск понести наслідки, Блінкен сказав: «Я не можу говорити про конкретний епізод».

«Ось що я можу вам сказати: Starlink був життєво важливим інструментом для українців, щоб вони могли спілкуватися один з одним, і особливо для військових, щоб спілкуватися в їхніх зусиллях захистити всю територію України», – сказав він.

SpaceX не відразу відповіла на запит про коментар.

Читайте також: SpaceX Маска виграла угоду Пентагону щодо свого Starlink в Україні

Минулого тижня на соціальній медіа-платформі X, якою він володіє, Маск заявив, що йому довелося відхилити екстрений запит від України на активацію Starlink у Севастополі.

«Очевидний намір полягав у тому, щоб потопити більшу частину російського флоту на якорі», — написав Маск після того, як епізод став публічним у витягах із нової біографії. «Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту».

Читайте також: Зеленський запросив Маска в Україну, щоб побачити розруху Росії

Радник президента України Михайло Подоляк розкритикував це рішення, заявивши, що відмова Маска активувати систему призвела до загибелі мирного населення України, зокрема дітей.

Пізніше Маск погрожував повністю вимкнути Starlink і викликав обурення , запропонувавши «мирний» план.

SpaceX коротко попросила, щоб США та їхні союзники сплатили більше рахунків за Starlink в Україні, але Маск змінив свою позицію та пообіцяв продовжити фінансування ініціативи. У червні Міністерство оборони оголосило про укладення контракту з цією компанією.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Байден пояснив свій втомлений вигляд на дебатах із Трампом

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua