News.ua


Батареї зможуть працювати довше завдяки звичайній каві: що зробили вчені

Апрель 10
08:03 2025

Вчені з Південної Кореї знайшли спосіб збільшити ємність вторинних, надихнувшись процесом, який використовується в масовому виробництві розчинної кави в стіках.

Деталі дослідження розкрив портал Tech Xplore. У виданні пояснили, що електроди вторинних батарей виготовляють шляхом змішування активних матеріалів, провідних добавок, які допомагають потоку електрики, і сполучних речовин, що діють як свого роду клей.

Існує два методи змішування цих матеріалів: мокрий процес, який використовує розчинники, і сухий процес, що змішує тверді порошки без розчинників. Сухий процес вважається більш екологічним і може збільшити щільність енергії вторинних батарей, однак у нього було багато проблем з однорідним змішуванням.

Щоб розв’язати цю проблему, південнокорейські вчені використовували технологію розпилювального сушіння, яка вже зарекомендувала себе у виробництві розчинної кави, де кавовий концентрат розпилюється і гаряче повітря подається для отримання твердого порошку.

Принцип полягає в тому, що розчинник миттєво випаровується через високу температуру всередині камери, залишаючи тільки однорідно змішаний композитний порошок активних матеріалів і провідних добавок.

Спочатку дослідники змішали активні матеріали та провіднідобавки у вигляді рідкої суспензії, а потім розпорошили їх у високотемпературній камері зі скляних трубок. Далі вони перетворили отриманий композитний порошок на електроди високої ємності.

Сухі електроди, виготовлені з використанням цього методу, досягли поверхневої ємності близько 7 мАгод/см2 , що вдвічі більше, ніж у комерційних електродів (2-4 мАгод/см2 ). На думку вчених, цю технологію можна застосовувати в акумуляторах наступного покоління, таких як твердотільні акумулятори та літій-сірчані акумулятори.

«Завдяки подальшим дослідженням ми плануємо знизити виробничі витрати, поліпшити можливості масового виробництва і підвищити зрілість технології з метою її подальшого передання компаніям», — зазначила старша наукова співробітниця Джихі Юн.

Источник: focus.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

UniCredit може вийти з ринку РФ через вимоги Італії

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua