News.ua


Як я потрапив до десятки найзатятіших русофобів

Октябрь 12
22:56 2017

Аргументи RT теж викликають подив: “Параноя і де­які політичні програми посіяли страх і недовіру до Москви. Звідси й “русофобія”. Її поширює нечисленна сердита купка людей, які до того ж непогано на ній заробляють, – красно вам дякуємо!”.

Передусім RT перебільшує наші можливості з поширення русофобії. Мої застереження щодо Росії ігнорувалися протягом 25 років, перш ніж Захід нарешті почав тривожитися. Атака Кремля проти Естонії 2007-го, війна в Грузії 2008 року, загрозливі навчання “Захід-2009” і вій­на в Україні, що точиться з 2014-го, підтвердили мої доводи. До того ж, створивши внутрішню політичну систему на базі відвертих антизахідних настроїв, Росія не мала б нарікати, що об’єкти цькувань від неї не в захваті.

Не заперечую, що Захід, особливо Сполучені Штати, трохи захопився тріумфальним протестом проти Кремля. Два місця в рейтингу, які могли б посісти Білл Бравдер й інші ненависники Росії, дісталися голлівудським зіркам, що, м’яко кажучи, ще зовсім зелені у справі антиросійської діяльності. Я постійно наголошую на тому, що ці новоспечені критики Путіна даремно зациклилися на нещодавньому втручанні росіян у вибори в США. Проблема набагато масштабніша й давніша.

Читайте также:

Реформы школьного образования в Украине 2017: чего ждать старшеклассникам

Деякі противники Кремля нині й справді можуть нажитися, працюючи в аналітичних центрах і консалтингових компаніях. Однак по-справжньому заробити дають інші контори – ті, де йдеться про егоїстичні мотиви та де “поставки” надходять безпосередньо з Москви. Протягом понад 20 років бухгалтери, банкіри, консультанти, юристи й інші представники офісного планктону в смугастих костюмах охоче бенкетують із соковитими принципами та свідомістю зі хрусткою скоринкою.

Читайте также:

Какие сюрпризы подготовила погода украинцам

Серйознішою проблемою є те, що між антикремлівськими настроями й русофобією ставиться знак рівності. Це досить зручний трюк: назвати погляди опонента його особистими упередженнями та звільнити себе від потреби аналізувати наведені факти й аргументи.

Та якщо вже відкривати сезон полювання на русофобів, найкращою здобиччю будуть очільники Росії. Вони обкрадають батьківщину: відтоді як путінський режим прийшов до влади, більше ніж $1 трлн зникло в офшорах. Вони жорстоко змушують замовкнути своїх критиків. Вони не скористалися “золотою жилою” високих цін на енергоресурси, щоб забезпечити надійну модернізацію інфраструктури й інституцій. Вони бояться та зневажають власний народ.

На мою думку, росіяни заслуговують на дещо більше за пафосний і бандитський Кремль. За певних обставин я навіть визнав би себе русофілом, адже володію російською, читаю цією мовою для власного задоволення та неймовірно захоплююся російською музикою, мистецтвом і літературою. Та завада в тому, що “русофоб” і “русофіл” – це суперечливі ярлики, які автократи люблять, а демократи уникають. Життя надто складна штука, щоб втиснути його в рамки таких спрощених категорій, що й казати про рейтинги топ-10.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Аргентина подала заявку на здобуття статусу глобального партнера НАТО

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua