News.ua


У Татарбунарах працює унікальна організація, створена в рамках програми USAID «Нове правосуддя»

Октябрь 24
10:33 2019

Мета роботи Центру — покращення доступу жителів громади до правосуддя.

У Татарбунарах працює унікальна організація, створена в рамках програми USAID «Нове правосуддя»

Громадський центр правосуддя на Одещині провів відкриту зустріч з керівництвом поліції.

23 жовтня у місті Татарбунари Одеської області відбулася відкрита зустріч із керівництвом місцевої поліції у рамках проекту «Кава з поліцейським».

Зустріч була організована Громадським центром правосуддя, який відкрився у Татарбунарах в січні цього року.

Громадський центр правосуддя є неприбутковою недержавною організацією, яка працює за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Нове правосуддя».

Мета роботи Центру – покращення доступу мешканців громади до правосуддя, підвищення рівня знань громадян щодо судочинства і організація співпраці правоохоронців з населенням.

У зустрічі «Кава з поліцейським» взяли участь начальник Татарбунарського відділення поліції Олександр Бодюл, працівники Громадського центру, представники громадськості та місцевих підприємств, зокрема, Олег Ворошиловський, технічний директор українського відділення компанії HANPLAST, яка зараз будує у селі Білолісся Татарбунарского району нову сонячну електростанцію, що має стати значним донором районного бюджету.

Як повідомив голова Громадського центру правосуддя у Татарбунарах Леонід Семененко, це вже не перша зустріч, яку проводить Центр.

«До цього наша організація успішно проводила такі заходи, як «Кава з суддею». Щоб суд був ближче до людей, а люди – ближче до суду, Центр почав виїжджати з суддями у населені пункти. Ми приїхали до Білолісся, люди зустрілися із суддею – зустріч планувалася на сорок п’ять хвилин, а вийшло все на дві з половиною години, і то вони не хотіли один одного відпускати. Обговорювали все, починаючи від того, які проблеми є у суду і які проблеми є у людей. Наприклад, в Татарбунарскому райсуді катастрофічно не вистачає кадрів – зараз із чотирьох належних за штатом суддів є лише один. Люди не можуть отримати в повній мірі захист своїх прав. Наш Центр вже звертався до Вищої ради правосуддя, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів та до Офісу Президента, щоб провели конкурс на заміщення вакантних посад у нашому райсуді», – розповів Леонід Семененко.

Наразі в Україні, окрім Громадського центру правосуддя у Татарбунарах існують ще два аналогічних центрі – у Чугуєві (Харківська область) та при Київському райсуді в Одесі.

Програма USAID «Нове правосуддя», за якою здійснюють діяльність ці центри, працює в Україні з жовтня 2016 року.

Мета програми – надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, адвокатській спільноті, правничим школам, громадянському суспільству, ЗМІ та громадянам у створенні умов для функціонування незалежної, підзвітної, прозорої та ефективної системи правосуддя, яка забезпечує верховенство права, та у боротьбі з корупцією.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Нацбанк бачить простір до подальшого зниження облікової ставки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua