News.ua


Шини під міською радою: у Вінниці люди вийшли на мітинг проти корупції

Февраль 13
19:07 2020

13 лютого під Вінницькою міською радою зібралися активісти, які вимагали протистояти корупції, а не підтримувати її.

Учасники мітингу з плакатами вимагали розслідувати справу з ЖК «Європейський квартал», який декілька років не можуть здати в експлуатацію. Під міську раду вони прийшли, тому що компанія-забудовник оформлена на водія вже скандального депутата Вінницької міськради Олександра Дана. Через цю аферу більше 300 сімей досі залишаються без житла. Мітингувальники вважають, що мер міста прикриває Дана і зобов’язаний розібратися у цій ситуації.

ЖК «Європейський квартал» – не єдина проблема, яка турбує вінничан. Судячи з плакатів, протестувальники вимагали звільнити від посади керівника Департаменту культури Вінницької міської ради Максима Філанчука. Чиновник, завдяки своїй дружині, створив корупційну схему по виводу бюджетних коштів на її компанії. Незважаючи на те, що Філанчук став фігурантом кримінального провадження, мерія не відсторонила його від займаної посади.

Згідно вимог активістів, однією з найбільших корупційних проблем Вінниці є виділення земельних ділянок бізнес-партнерам депутатів Вінницької міської ради. Не обділив Сергій Моргунов і власного батька та своїх бізнес-партнерів. Саме тому серед плакатів дуже часто згадується земельне питання та сімейні зв’язки. Не забув мер і про депутатку міської ради Наталію Космину, яка отримала офіс в центрі, площею 158 кв.м і платить всього 8 копійок за квадратний метр в місяць.

На всі ці випадки місцеві правоохоронні органи не реагують. Тому вінницьким активістам не залишилося нічого, як вийти під стіни міської ради, яку вони назвали «Офісом корупції» та висловити свою позицію. За що місцеві провладні журналісти назвати їх «йожиками в тумані» та «тітушками».

Поки частина активістів протестували під стінами міської ради, інша частина, яку в першу чергу турбувало питання ЖК «Європейський квартал» пішли на зустріч з мером міста.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Величезну шахрайську онлайн-платформу викрили у Європі: деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua