Копчення продуктів в закритому круглому грилі
Ви як любитель гриля з ентузіазмом любите приймати нові виклики? А якщо спробувати метод гарячого копчення навіть не маючи для цього коптильню? Адже ви можете перетворити свій власний круглий гриль з кришкою на коптильню.
Надзвичайно ніжне м’ясо, яке тане в роті, поєднується з неповторним ароматом копченості – такого смачного результату можна досягти лише за допомогою так званого методу «Low and Slow». Це означає, що низькі температури й багато часу є основними вимогами при приготуванні барбекю. Якщо ви думаєте, що для цього вам потрібна коптильня для дому, ви помиляєтеся. Для копчення можна використовувати й звичайний вугільний гриль, якщо звернути увагу на кілька речей і мати трохи терпіння.
Копчення чи гриль – яка різниця?
На вугільному грилі м’ясо, рибу тощо зазвичай смажать на відкритому вогні, тобто на прямому вогні, швидко і при високих температурах. Цей спосіб є найпопулярнішим видом смаження. Під час копчення їжа на грилі оточена гарячим димом і готується повільно завдяки низьким температурам. Смачні класичні страви, які ідеально готуються в коптильні, включають яловичу грудку, свинину та реберця. Стейки або рибу також можна доповнити характерною димною ноткою.
Коптильня підтримує вогонь і температуру на достатньо низькому рівні, щоб коптити м’ясо при температурі близько 120 С. Завдяки вугільному чайнику-грилю ви можете імітувати функцію коптильні, зменшивши вогонь усередині пристрою. Це дозволяє генерувати низькі температури, як це відбувається в коптильні. Деревне вугілля або брикети складаються лише з одного боку гриля, тоді як їжа, яку потрібно смажити, знаходить своє місце з протилежного боку. Це означає, що вона знаходиться не на самому вогні, а готується лише на непрямому вогні та димі.
Брикети складаються в мангал півкільцем. Але так, щоб у них був постійний контакт. Декілька корисних порад щодо деревини:
- спеціальна деревна чи коптильна тріска забезпечує утворення ароматного диму у вашому грилі для копчення;
- різні породи деревини підходять для копчення різних видів м’яса (наприклад, птиця і риба дуже добре поєднуються з яблучною деревиною, а баранина, яловичина і свинина чудово поєднуються з дубом з віскі);
- оскільки коптильна стружка, якщо її не обробляти, згорить занадто швидко, її необхідно попередньо зволожити, залежно від смаку, ви можете використовувати воду, а також пиво або вино.
Якщо ви любите копчені продукти, але не маєте коптильню, такий спосіб вас дійсно вразить. Адже можна пробувати нові способи приготування звичайних продуктів і все це з улюбленим домашнім грилем.
Еще никто не комментировал данный материал.
Написать комментарий