News.ua


Зеленський закликав G7 надати Україні засоби протиповітряної оборони – ЗМІ

Июнь 27
14:47 2022

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів держав Групи семи надати Україні засоби протиповітряної оборони і посилювати санкції проти рф.

Про це повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела, присутні на саміті G7, передає Укрінформ.

За словами двох європейських дипломатів, які наводить Ваyerische Rundfunk, Зеленський під час відеовключення попросив глав держав і урядів G7 про всебічну допомогу в оборонній війні проти росії, зокрема «поставити системи протиповітряної оборони».

«Президент України Володимир Зеленський хоче, щоб війна в його країні завершилася до початку наступної зими», — цитує співрозмовників видання.

Крім того, за словами дипломатів, Зеленський закликав G7 забезпечити подальші санкції проти росії, допомогти Україні експортувати зерно та надати країні фінансову допомогу для відновлення.

Читайте також: Міністри G7 конкретизували кроки на шляху до відмови від вугілля

Саміт G7 розпочався в неділю і триватиме до вівторка. Окрім лідерів групи семи держав участь у ньому беруть також президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Ради ЄС Шарль Мішель. На сесію, присячену клімату та енергетиці, запрошені керівники низки країн, що розвиваються.

Другий день роботи саміту розпочався сесією, присвяченою Україні.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Колишнього правоохоронця із Генічеська заочно засудили на 15 років за держзраду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua