News.ua


Зеленський: За кілька місяців маємо підготувати план дій для другого Саміту миру

Июнь 28
09:38 2024

Протягом наступних кількох місяців необхідно підготувати деталізований план дій для розгляду на другому Саміті миру.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час спільного підходу до преси з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у Брюсселі перед засіданням Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз нам потрібно розробити деталізований план деталізованих кроків стосовно усіх криз, які принесла нашій землі війна Путіна. Протягом місяців ми маємо скласти цей план, ми не маємо багато часу. У нас багато поранених, вбитих як військових, так і цивільних. Тож ми не хочемо, аби ця війна тривала роками. Тому маємо підготувати цей план і покласти його на стіл переговорів на другому Саміті миру», — сказав Зеленський.

Він також підкреслив, що для України важливо, щоб мирний процес був відкритим.

Читайте також: Президент анонсував з липня нову конкретику заради миру

«Якщо й відбуваються якісь перемовини у тіні, то це не про нас. Ми хочемо робити це відкрито. Для нас це дуже важливо», — акцентував Президент.

Зеленський нагадав, що до відкритого комюніке першого Саміту миру після його завершення вже приєдналося 9 країн.

Читайте також: До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

«Це чудові кроки. І я хочу обговорити з лідерами наші наступні кроки у контексті підготовки другого Саміту миру. Гадаю, це важливо не лише для України, а й для Європи та світу», — сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. У ньому взяли участь понад 100 країн і міжнародних організацій. На саміті обговорювали ядерну безпеку, продовольчу безпеку та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписали комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання. Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський: Якщо НАТО не готове запросити Україну, дайте нам можливості захистити себе самостійно

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua