News.ua


Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 зрадників України

Март 02
00:22 2021

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив запроваджені РНБО санкції проти колишніх чиновників і військовослужбовців, які зрадили Україну.

Як передає Укрінформ, текст указу №81/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» опублікований на сайті Президента України.

Згідно з указом, введено у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

26 лютого РНБО ухвалила рішення «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»

Відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції», Рада національної безпеки і оборони вирішила:

підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій);

застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до ряду фізичних осіб.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Читайте також: Данілов розповів, про що буде наступне засідання РНБО

Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив на брифінгу: «Ми розглядали санкції відносно тих посадових осіб з офіцерського складу, які зрадили нашу країну. Було прийняте рішення відносно десятьох осіб».

Читайте також: За порушення закону будь-який телеканал терміново потрапить під санкції — РНБО

За його словами, йдеться про ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та ексголову СБУ Олександра Якименка, Дениса Березовського (контрадмірал у минулому), Станіслава Шапортова (у минулому генерал-майор), Сергія Няньчура (у минулому генерал-майор), Юрія Котовського (у минулому генерал-майор), Сергія Ганжу (у минулому генерал-майор), Володимира Тоцького (у минулому генерал-майор), Сергія Єлісєєва (у минулому віцеадмірал), Дмитра Шакуро (у минулому контрадмірал).

«До них застосовано максимальний пул санкцій, які дозволяє наше законодавство», — наголосив секретар РНБО.

За словами Данілова, їх позбавляють усіх державних нагород і звань в Україні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рада може ухвалити закон про військову поліцію до кінця липня — голова комітету ВР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua