News.ua


Зеленський визначив найголовніші завдання для українських дипломатів наступного року

Декабрь 23
16:26 2022


Президент Володимир Зеленський визначив пріоритетні завдання для українських дипломатів у 2023 році, серед яких — початок переговорів щодо вступу в ЄС, підготовка до саміту НАТО, забезпечення оборонних потреб і відбудова України, санкції проти рф, створення спецтрибуналу і конфіскація російських активів.

Про це він заявив на Конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є ще більш конкретні завдання для нас із вами на наступний рік. Я зазначу деякі з них, які ми маємо реалізувати, щоб наступний рік став дійсно переможним для нас усіх. Отже: початок переговорів про вступ України до ЄС, підготовка до запланованого саміту НАТО і забезпечення конкретних результатів цього саміту для України», — сказав глава держави.

За його словами, кожному послу також будуть представлені оновлені оборонні та безпекові потреби української армії.

«Ви маєте працювати постійно над тим, щоб їх задовольнити», — підкреслив Президент.

Крім того, серед поставлених ним завдань — задоволення потреб української енергетики загалом і її відновлення після російських ударів.

Зеленський також закликав дипломатів допомагати реалізовувати Fast Recovery Plan і працювати максимально тісно з урядом, ОП, міжнародними організаціями й державами-партнерами, щоб усі наявні домовленості були забезпечені конкретним змістом і результатом.

Він наголосив, що наступного року потрібно забезпечити нові санкційні пакети проти росії, щоб держава-терорист відчувала реальний тиск.

Крім того, глава держави зазначив, що дипломати мають працювати, аби країни їхнього перебування підтримали створення спеціального трибуналу щодо рф.

Відео: Офіс Президента

Також Зеленський доручив послам допомагати знаходити і блокувати російські активи, пов’язані не тільки з державними представниками рф, а й з бізнесом росії, який підтримує війну.

За його словами, потрібно забезпечити, аби країни-перебування допомагали вибудувати відповідний компенсаційний механізм для відновлення України.

Читайте також: Зеленський не виключає наступних закордонних візитів

Водночас Президент наголосив, що дипломати мають підтримувати українських громадян «не просто настільки, наскільки можете, а значно більше», щоб наші люди поверталися додому, водночас за кордоном усі їхні права та законні інтереси були задоволені.

«Ми з вами маємо спати менше, ніж ворог, думати більше, ніж ворог, ризикувати ефективніше, ніж ворог, та спілкуватися зі світом якісніше, постійно, на іншому рівні, ніж взагалі будь-хто інший у цьому світі. Такий настрій має визначати вашу роботу. Треба робити все можливе і неможливе, формально і неформально, особисто і спрямовуючи сили сформованих нами потужних професійних команд для того, щоб зміцнити захист нашої держави, гарантувати безпеку наших людей і прискорити перемогу України», — заявив Зеленський.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кабмин разрешил увеличить бронь от мобилизации для чиновников

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua