News.ua


Зеленський у розмові з Блінкеном наголосив на необхідності визнання росії спонсором тероризму

Сентябрь 08
20:23 2022

Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності обмеження видачі росіянам американських віз та визнання росії державою-спонсором тероризму.

Про це він сказав на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зазначається, що під час зустрічі наголошувалося на важливості посилення міжнародного тиску на державу-агресора, яка має бути покарана за злочини, скоєні в Україні. Було відзначено, що росія вже відчуває економічні наслідки своєї агресії, і її ціна лише зростатиме, й необхідно, щоб на кожному громадянинові держави-агресора позначився вплив дій його країни.

В ОП підкреслили, що для цього слід максимально обмежити оформлення віз росіянам до країн демократичного світу, зокрема до США.

Зеленський висловив переконання, що Росії має бути наданий «почесний» статус держави-спонсора тероризму.

«Усі ми бачили інформацію про передане нам агресором тіло британського волонтера Пола Урі. І жахливі кадри, що свідчать про катування. Це черговий доказ того, що ми маємо справу з державою-терористом», – заявив Президент.

Читайте також: Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України — Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, президент США Байден під час розмови з журналістами у Вашингтоні зазначив, що не вважає за необхідне зараз визнавати росію державою-спонсором тероризму.

У Білому домі пояснили, що офіційне запровадження проти росії статусу країни-спонсора тероризму може створити негативний ефект для самої України, а також вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна вимагатиме визнання росії державою-спонсором тероризму і не вважає, що нинішня неготовність адміністрації президента США Джо Байдена до цього означає, що таке рішення ніколи не може бути ухвалене.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ультраправые надеются войти в историю на досрочных выборах во Франции

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua