News.ua


Зеленський — про загрозу з боку Росії: Треба розраховувати на свою армію

Декабрь 11
00:48 2021

Президент Володимир Зеленський закликає українців зберігати спокій у питаннях ситуації на сході й заявляє, що треба бути міцними і розраховувати на себе й українську армію.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє Укрінформ.

«Треба спокійно на все дивитись, не кричати, що завтра сюди зайде ворог і все пропало, давайте дуже терміново допомагайте нам. Треба бути міцними, розраховувати на себе, свою армію, вони точно патріоти, і тут точно питання вже не в кількості. Велика країна (Україна – ред.), вона це показала на початку війни на сході. Усі готові у будь-який момент стати військовими і захищати свою державу. Думаю, що це найміцніший для нас сьогодні альянс, я вважаю, що він міцніший для нас, ніж будь-який військовий блок», — сказав Президент.

Водночас він нагадав, що президент США Джо Байден після перемовин із президентом РФ Володимиром Путіним публічно запевнив, що НАТО і членство в Альянсі – це вибір не США і не РФ, чи також будь-якої країни Альянсу, а це вибір громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, перед переговорами президентів США та РФ російська сторона заявила, що вважає «червоною лінією» приєднання України до Північноатлантичного альянсу, та вимагала письмових юридичних гарантій, що цього не відбудеться.

Натомість після розмови двох лідерів Білий дім підтвердив, що Байден не визнає жодних подібних умов та «червоних ліній» з російської сторони.

За словами керівника ОП Андрія Єрмака, Байден у розмові з Зеленським 9 грудня, що вступ до Північноатлантичного альянсу є виключно питанням України та країн-членів НАТО.

Фото: president.gov.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин — Мережко

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua