News.ua


Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Июль 03
02:24 2024

Президент Володимир Зеленський телефоном привітав Марка Рютте з призначенням на посаду генерального секретаря НАТО. У розмові вони обговорили майбутню взаємодію України з Альянсом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дописі Зеленського в Телеграмі. 

«Провів телефонну розмову з моїм другом Марком Рютте. Щиро подякував йому за все, що він особисто, його уряд і народ Нідерландів зробили для України. Усю своєчасну та масштабну оборонну, гуманітарну й політичну підтримку», – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що вони з Рютте продовжать залишатися на зв’язку вже як із новим генеральним секретарем НАТО. 

«Привітав Марка з призначенням, обговорили майбутню взаємодію України з Альянсом», – додав Президент.

Читайте також: Рютте як генсек НАТО допомагатиме Україні якнайшвидше стати членом Альянсу — експерт

Також Володимир Зеленський привітав Діка Шуфа з призначенням на посаду Прем’єр-міністра Нідерландів.

«Вітаю Діка Шуфа з призначенням на посаду Прем’єр-міністра Нідерландів. Високо ціную лідерство Нідерландів у наданні оборонної та інших видів допомоги, консолідації міжнародної підтримки України та зусиль із забезпечення всебічної відповідальності за російські злочини», — зазначив Зеленський.

Він висловив сподівання на подальшу активну співпрацю у зміцненні українсько-нідерландського партнерства та відновленні справедливого миру й безпеки в усій Європі.

Як повідомлялося, Північноатлантична Рада затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО.

Рютте розпочне виконання своїх функцій генерального секретаря з 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Єнса Столтенберга після десяти років перебування на чолі Альянсу.

Фото архівне: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Україні спекотно, місцями короткочасні дощі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua