News.ua


Зеленський із Крістерссоном обговорили наповнення наступного пакету оборонної підтримки від Швеції

Май 13
15:11 2024

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Премʼєр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Про це глава Української держави поінформував у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Провів телефонну розмову з Премʼєр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Обговорили наповнення наступного пакету оборонної підтримки від Швеції. Розповів про нагальні потреби України, особливо щодо систем ППО. І радий, що Швеція працює над конкретними кроками зі зміцнення нашого повітряного щита», – йдеться у дописі.

Під час розмови Зеленський із Крістерссоном також обговорили підготовку до саміту Україна – Північна Європа, що, як відзначив Президент України, відбудеться незабаром, і Саміту миру у Швейцарії. 

«Я радий, що Премʼєр-міністр підтвердив свою участь у ньому», – повідомив український президент.

Читайте також: Україна вже отримала від Швеції €45 мільйонів прямої бюджетної підтримки

Як повідомлялося, 9 травня уряд Швеції оголосив, що доручив Збройним силам країни перерахувати 28 млн євро на підтримку обороноздатності України. 18 млн євро перерахують трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, членом яких є Швеція: 5 мільйонів євро — коаліції з розмінування (Demining Coalition), 3 млн євро — коаліції з морської безпеки та 10 мільйонів євро — коаліції з питань безпілотників (Drone Coalition). Ще 10 млн євро перерахують до фонду НАТО для України.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський привітав США з Днем незалежності

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua