News.ua


Заступник держсекретаря США у Києві: Україна побачить додаткові кроки підтримки у наступні тижні

Июнь 21
22:00 2024

Україна побачить нові кроки на свою підтримку з боку Європи та Вашингтона упродовж наступних тижнів.

Про це заявив заступник державного секретаря Сполучених Штатів із політичних питань Джон Басс на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що США зробили безпрецедентний крок, щоб перенаправити для України — туди, де є найбільша потреба, — призначену для інших країн оборонну продукцію, зокрема ракети для систем ППО. Заступник держсекретаря згадав і про домовленість в межах країн «Групи семи», про використання прибутків від заморожених за межами РФ активів для боротьби з наслідками агресії Росії.

«Я впевнений, що ви продовжите бачити додаткові кроки в наступні тижні, коли Україна сяде за стіл з друзями та партнерами в Європі наступного тижня і коли ми привітаємо Президента Зеленського та інших високопоставлених українців у Вашингтоні наступного місяця», – сказав Басс.

Заступник держсекретаря США також повідомив, що в рамках візиту консультувався з офіційними представниками уряду України щодо кроків для захисту країни і допомоги українцям.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім заявив про зміну пріоритетів у постачанні ракет для передових систем ППО, спрямувавши замовлення інших країн на забезпечення потреб України.

Читайте також: Генсек НАТО пропонує забезпечити щорічну підтримку України у €40 мільярдів


У пʼятницю, 21 червня, до Києва прибув заступник держсекретаря США із політичних питань Джон Басс для зустрічі з українськими урядовцями та іншими партнерами.

9-11 липня у Вашингтоні проходитиме ювілейний саміт Північноатлантичного альянсу. Очікується, що країни-члени сфокусуються на об’єднанні зусиль союзників навколо зміцнення успіху України в довготерміновій перспективі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

14-ий пакет санкцій, який ЄС запроваджує проти РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua