News.ua


Заборона імпорту агропродукції: Сольський розповів про переговори з окремими країнами та ЄС

Апрель 19
13:37 2023


Україна продовжує перемовини з країнами Європейського Союзу, які у квітні цього року заборонили імпорт української аграрної продукції, зокрема з Угорщиною та Словаччиною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«З цими країнами (які заборонили імпорт агропродукції з України — авт.) ми саме зараз у переговорах. По-друге, є активні переговори з Євросоюзом, тому що очевидно: ці країни не можуть приймати односторонні рішення», — сказав міністр.

Сольський зазначив, що Угорщина та Словаччина не забороняли транзит української агропродукції.

Читайте також: Польща має прийняти понад 3000 вагонів та чотири поїзди з українським зерном — Укрзалізниця

«Ми маємо бути відверті із собою, з ринком і з українськими фермерами. Ми сильні конкуренти для Європейського Союзу і для будь-кого у світі. З одного боку, ми маємо цим пишатися, а з іншого — бути готовими до постійних дискусій, які будуть іти стільки, скільки будуть відкриті ринки», — додав міністр.

Читайте також: Болгарія тимчасово заборонила імпорт продуктів з України — транзит дозволений

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина та Польща 15 квітня 2023 року ввели тимчасову заборону на імпорт зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з України. З 19 квітня 2023 року почне діяти заборона на імпорт української агропродукції до Словаччини. Водночас, Польща також призупинила транзит продукції українського АПК через свою територію, але планує відновити його з 21 квітня.

Угорщина та Словаччина транзит не зупиняли. Болгарія ввела тимчасово заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України 19 квітня 2023 року, але транзит не обмежувала.

Читайте також: Польща розблокує транзит українського збіжжя з опівночі 21 квітня

У Румунії розглядають можливість призупинення імпорту агропродукції з України.

Єврокомісія 17 квітня 2023 року заявила, що не підтримує рішення країн-членів із запровадження односторонніх обмежень на ввезення зерна та інших продовольчих товарів з України. Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс 19 квітня проведе зустріч з представниками п’яти країн ЄС, що межують з Україною, за участю самої України, задля обговорення питання імпорту української агропродукції.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Шольц закликає ЄС надати більше грошей для прийому біженців з України

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua