News.ua


Європа вже зараз має переходити до життя без російського газу — Зеленський

Июнь 16
23:38 2022


росія вкотре підвищила ціни на газ у ЄС, і це має стати черговим аргументом на користь відмови європейців від блакитного палива з рф.

Про це сказав Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Вважаю, що зовсім не випадково саме сьогодні відбулося загострення ситуації з газом у Європі – ціна знову стрибнула. росія спеціально це зробила, спеціально обмежила постачання, щоб нашкодити Європі, щоб ударити по європейцях. газпром просто смикає за газовий ланцюг, у який дуже довго намагалися закувати Європу. І це ще один аргумент на користь того, що Європа вже зараз має переходити до життя без російського газу. Не повинно бути цієї залежності», — зазначив Зеленський.

Читайте також: Газпром повідомив Австрії, Німеччині та Італії про скорочення поставок газу

Президент також нагадав, що росія спровокувала і продовольчу кризу у світі, заблокувавши всі українські морські порти.

«Поновити експорт української агропродукції – життєво необхідно для десятків країн. І є тільки одна причина, чому продовольча криза взагалі стала можливою: у ній винна росія, і ніхто більше», — підкреслив глава держави.

Читайте також: Зеленський: Блокаду портів для вивезення зерна має припинити той, хто її розпочав – росія

Як повідомлялося, котирування газових фʼючерсів у хабі TTF у Нідерландах 16 червня перевищили 1500 доларів за тисячу кубометрів унаслідок скорочення газпромом прокачки через «Північний потік».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У ДТЕК заявили, що всі електростанції підлягають відновленню, але роботи займуть роки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua