News.ua


Ярослав Качинський повертається в польський уряд

Июнь 21
23:53 2023


Президент Польщі Анджей Дуда в середу, 21 червня, призначив лідера правлячої партії «Право і справедливість» (ПіС) Ярослава Качинського віцепрем’єром в уряді Матеуша Моравецького.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Качинський був вже віцепрем’єр-міністром і головою урядового Комітету з питань національної безпеки та оборони до червня 2022 року, але пішов у відставку, щоб зосередитися на підготовці до парламентських виборів, які відбудуться пізніше цього року.

Читайте також: Завершення війни рф проти України «компромісом» означатиме нові небезпеки – Качинський

Польське Радіо зазначає, що раніше у відставку з посад віцепрем’єр-міністрів подали голова Міністерства національної оборони Маріуш Блащак, міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінський, Генрик Ковальчик і міністр державних активів Яцек Сасін.

Як відомо, парламентські вибори в Польщі відбудуться восени цього року, їх точна дата ще не визначена. Найбільше шансів на перемогу має правляча Об’єднана правиця на чолі з Качинським. Утім, отриманих голосів може виявитися недостатньо для формування правлячої коаліції без участі інших політичних сил.

Читайте також: Росія готує провокації перед виборами у Польщі — Качинський

Об’єднана правиця перебуває при владі в Польщі від осені 2015 року. Ця політична сила двічі перемагала у парламентських виборах, самостійно формуючи правлячу більшість у Сеймі та уряд країни.

Фото: РАР

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Херсоні через нічний обстріл зруйнований триповерховий корпус вишу

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua