News.ua


Ярош заявив, що його призначили радником Головнокомандувача ЗСУ

Ноябрь 02
12:40 2021

Екслідер «Правого сектора» Дмитро Ярош призначений радником Головнокомандувача Збройних Сил України, генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Наказом генерал-лейтенанта Валерія Залужного призначений Радником Головнокомандувача Збройних Сил України. Дякую за довіру! Разом переможемо! Україна понад Усе!” — йдеться у дописі.

Наразі інформацію про призначення в Генштабі ЗСУ кореспондентові Укрінформу не підтвердили й не спростували.

Як повідомлялось раніше, у жовтні 2020 року на сайті президента було зареєстровано петицію щодо призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі екслідера «Правого сектора» Дмитра Яроша. Ініціатором петиції виступила народний депутат фракції «Європейська солідарність» медик-доброволець Яна Зінкевич.

Читайте також: У Мінветеранів пояснили, чим займатиметься уповноважена з прав захисників і захисниць України

У документі наголошується на важливості переговорного процесу в Мінську, але відзначається, що перемовини зайшли у глухий кут. За словами Зінкевич, авторитет Яроша як воїна-захисника, його мужність і відданість посилять українську позицію у перемовному процесі та “поставлять на місце країну-агресора”.

Дмитро Ярош народився 30 вересня 1971 року в місті Кам’янське, що на Дніпропетровщині. Український громадсько-політичний діяч. Співзасновник та з 2013 до 2015 року лідер громадського руху (згодом партії) “Правий сектор». Брав участь в АТО як командир “Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”, у 2015 році отримав поранення. У 2013-2014 роках був помічником-консультантом народного депутата від партії “Удар” Валентина Наливайченка. Народний депутат 8 скликання, обраний від партії “Правий сектор” у 39 окрузі (Дніпропетровська область). Був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В правительстве опровергают намерение ЕС ввести пошлины на яйца и сахар из Украины

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua