News.ua


Японія і Туреччина домовилися співпрацювати у відбудові України

Сентябрь 06
07:34 2023


Японія і Туреччина домовилися поглиблювати економічні зв’язки та співпрацювати для підтримки зусиль України з повоєнної відбудови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

У спільній заяві міністрів торгівлі двох країн Нісімури Ясутосі та Омера Болата, підписаній у Стамбулі, вони пообіцяли тісно взаємодіяти в наданні Україні допомоги з відновлення зруйнованої війною інфраструктури.

В ході переговорів сторони констатували загалом високий рівень розвитку японсько-турецьких відносин та погодилися координувати зусилля з розширення співпраці в третіх країнах.

Читайте також: На Економічному форумі у Польщі обговорюють відбудову України

У повідомленні йдеться, що Нісімура також висловив сподівання на співпрацю з Туреччиною в питаннях зміни клімату та пояснив позицію Японії стосовно скидання в океан очищеної радіоактивної води з АЕС у Фукусімі, яка отримала розуміння турецької сторони.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні компанії, громадські організації, які прагнуть долучитися до відновлення України, можуть отримати підтримку від Нідерландів за програмою Ukraine Partnership Facility (UPF).

Фото: АА

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ракетний удар по Вільнянську: медики розповіли про стан постраждалих

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua