News.ua


Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин — Мережко

Июль 02
17:04 2024

Візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва може свідчити про кардинальну зміну позиції Угорщини до України і стати початком нового етапу відносин між країнами.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі телемарафону «Єдині Новини», передає Укрінформ.

«Україна бореться за Європейський Союз, у тому числі Угорщину (проти російської агресії — ред.), тому Угорщина має бути на правильному боці історії по відношенню до України», — заявив він.

Мережко додав, що такі зміни мають місце через ймовірний політичний тиск партнерів на Орбана. «Можливо за кулісами мав місце політичний тиск на Орбана, з тим, щоб він переглянув та радикально змінив свою позицію по Україні», — проінформував Мережко.

Народний депутат висловив припущення, що приїзд Орбана в Київ стане початком нового етапу взаємовідносин між державами. «Я сподіваюся, що своїм приїздом Віктор Орбан намагається почати історію відносин з Україною з чистого аркуша», — зазначив очільник зовнішньополітичного комітету ВР.

Він вказав на те, що Угорщина долучилася до саміту миру в Швейцарії, в основу якої було покладено мирний план президента України Володимира Зеленського. «Дуже добре, що Угорщина взяла участь у глобальному саміті миру на підтримку цієї формули (мирний план Володимира Зеленського — ред.) і це є доброю ознакою», — підкреслив Мережко.

Читайте також: Угорщина хоче підписати з Україною глобальну угоду про співробітництво — Орбан

Депутат закликав Угорщину долучитися до відновлення України як це роблять інші держави ЄС. «Є дуже позитивні приклади залучення партнерів у відбудову України, наприклад, Естонія відбудовує Житомирську область, а Данія — Миколаївську. Це є позитивні приклади, які має наслідувати Угорщина і їй треба довести на ділі, що вона підтримує Україну», — резюмував депутат.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув сьогодні з офіційним візитом до Києва, вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Світоліна здобула перемогу у другому колі Вімблдону

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua