News.ua


Верховна Рада ухвалила євроінтеграційний закон про довкілля

Июль 18
18:45 2022

Парламент схвалив у цілому проєкт закону про ратифікацію Поправки та Другої поправки до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті. Як передає Укрінформ, відповідний документ (реєстр. №0154) підтримали 323 народні депутати.

Зазначається, що прийняття проєкту сприятиме підвищенню міжнародного іміджу України, залученню до виконання міжнародних природоохоронних проєктів у регіоні, подальшому розвитку добросусідських відносин між Україною та Європейською економічною комісією ООН.

Метою Поправки є надання можливості державам-членам ООН, розташованим за межами ЄЕК ООН, ставати учасниками Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті.

Друга Поправка спрямована на вдосконалення процедури оцінки впливу на довкілля у транскордонному контексті, розширення переліку видів діяльності, на які поширюється Конвенція, і запровадження моніторингу та регулярної звітності про її виконання.

Читайте також: Бізнес, географічні бренди й авторське право: ВР підтримала низку євроінтеграційних законопроєктів

Як повідомлялось, Європейський Союз готовий підтримати Україну в процесі післявоєнної відбудови та відновлення довкілля.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Криму росіяни почали відновлювати військовий аеродром під Керчю

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua