News.ua


В Україні знизилися ціни на молоко — Асоціація виробників

Июнь 08
18:56 2023


В Україні станом на 6 червня середньозважена ціна молока трьох ґатунків опустилася на 22 копійки до 11,41 грн/кг без ПДВ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

Зазначається, що станом на 6 червня середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку знизилась до 11,55 грн/кг без ПДВ, що на 18 копійок менше, ніж у травні. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 10,50 до 12,00 грн/кг без ПДВ. Верхня межа діапазону цін знизилась на 50 копійок за останній місяць, а нижня межа залишилася незмінною.

Вищий ґатунок в середньому коштує 11,55 грн/кг без ПДВ, що на 18 копійок менше, ніж місяць тому. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 10,00 до 12,00 грн/кг без ПДВ. Порівняно до початку травня, верхня межа цінового діапазону опустилася на 10 копійок.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 11,13 грн/кг без ПДВ і знизилась на 29 копійок, порівняно до минулого місяця. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,50 грн/кг і залишилася на тому ж рівні, як і на початку травня. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 11,43 грн/кг, що на 21 копійку більше ніж місяць тому.

Читайте також: Україна у травні збільшила експорт молочної продукції – Асоціація виробників

На думку аналітика АВМ Георгія Кухалейшвілі, молоко-сировина продовжила дешевіти, оскільки переробним підприємствам мали труднощі зі збутом готової молочну продукцію як на внутрішньому, так і на експортному ринку. На закупівельні ціни тиснуть надлишки біржових товарів, таких як сухе молоко, вершкове масло та сири, які накопичуються на складах.

Як повідомляв Укрінформ, закупівельні ціни на сире молоко в Україні почали знижуватись на початку квітня 2023 року. Станом на кінець квітня ціни на сире молоко в Україні знизились в залежності від ґатунку на 13-17 копійок, порівняно з березнем цього року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Праві в Європі впливатимуть на всі рішення щодо України, з ними треба навчитися говорити — Клімкін

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua