News.ua


В Україні відкривається більше нових бізнесів, ніж закривається – Опендатабот

Сентябрь 04
11:56 2023


З початку повномасштабного вторгнення в Україні в середньому у місяць реєструється близько 25 тис. нових бізнесів, тоді як припиняє роботу – близько 17 тис.

Як передає Укрінформ, такі дані оприлюднив Опендатабот.

«Станом на початок осені, в Україні офіційно працюють 2 052 326 фопів… У середньому, зараз на місяць реєструється близько 25 тисяч нових фопів. Натомість за період з квітня 2022 року по вересень 2023 року свою роботу припинили 290 910 фопів. У середньому, наразі закривається близько 17 тисяч фопів на місяць», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українці у першому півріччі взяли мікрокредитів на ₴18,4 мільярда — Опендатабот

За інформацією Опендатаботу, найбільший показник зареєстрованих фопів за останні три роки зафіксовано у червні 2023 року – 31 477 нових підприємств.

У регіональному вимірі з початком повномасштабної війни найбільше бізнесів було закрито у Донецькій області – 8,2 тис., Харківській — 7,1 тис., Херсонській — 4,5 тис., Луганській — 3,7 тис. та Запорізькій — понад 2 тис. фопів.

Натомість найбільший приріст нових підприємців спостерігається у Києві (+12,9 тис.), на Львівщині (+12,3 тис.) та у Дніпропетровській області (+ 8,6 тис.).

Читайте також: Податкові пільги з 1 серпня втратили майже 55 тисяч компаній — Опендатабот

Як повідомлялося, за даними опитування НБУ, у серпні 2023 року індекс очікувань ділової активності (ІОДА) підвищився до 49,3 порівняно з 48,8 у липні, наблизившись до нейтрального рівня (50 пунктів).

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Стартувало бета-тестування електронного бронювання в додатку «Дія»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua