News.ua


Україні слід негайно надати всю необхідну зброєю – ексміністр оборони США

Апрель 18
20:21 2022


Західні союзники мусять надати Україні всю необхідну зброю для ефективної оборони проти росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського телеканалу CBC висловив колишній міністр оборони США Леон Панетта.

«Для США та союзників ключовим зараз є надання українцям усієї можливої зброї, яка їм може бути потрібна. Чи йдеться про «Стінгери», «Джавеліни», системи С-300, С-400, будь-які літаки, танки, чи бронетранспортери – будь-що, і зробити це треба негайно», – сказав Панетта.

Він наголосив, що українці за час війни довели свою спроможність ефективно використовувати усю наявну зброю. «Ми всі переконалися у здатності українців мужньо боротися й досягати успіху в обороні від сил, які кількісно істотно переважають їх», – зазначив колишній міністр оборони.

Читайте також: Президент: Кожна затримка в постачанні зброї – це дозвіл росії вбивати українців

Панетта додав, що війна в Україні увійшла у критичну фазу, яка може стати вирішальною. «Зараз українці можуть досягти своєї головної мети – збереження України як суверенної демократичної держави без будь-якого російського втручання», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, фіксуються ознаки початку наступальної операції військ рф у Східній операційній зоні. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії.

У Ростовській області рф загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи і планують це завершити до 24 квітня, у Бєлгородській – розгортають вертолітні майданчики.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Візит Орбана до Києва може стати початком нового етапу відносин — Мережко

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua