News.ua


Україна в ОБСЄ: Ми зараз — як тир для путінських убивць, потрібні удари по території РФ

Май 30
17:55 2024

Для захисту українського населення від російських ударів з повітря Сили оборони України мають завдавати ударів по території РФ з метою знищення ракетних пускових установок та інших військових засобів та об’єктів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер.

«Відповідальність лежить на нас. На міжнародній спільноті. Немає часу на зволікання чи затягування з рішеннями. Тому що час в Україні вимірюється кількістю вбитих мирних жителів і зруйнованих будинків. Тисячами дітей, депортованих Росією, адже Москва готується до нової хвилі депортації під виглядом так званих літніх таборів. Кількістю цивільних осіб, закатованих або взятих у заручники Росією. Кількістю спалених книжок, як це сталося у Харкові тиждень тому», — зазначила Кувшинникова.

Вона наголосила на необхідності прийняття вчасних рішень для зміни ситуації, і ці рішення є «зрозумілими»: «Надати Україні додаткові системи протиповітряної оборони, артилерійські снаряди та забезпечити реалізацію Україною свого права на самооборону з вільними руками для знищення законних військових цілей, як це гарантовано міжнародним правом».

Дипломатка вказала на те, що російська армія застрягла в районі міста Вовчанськ уже 20 днів, незважаючи на початкові плани зайняти його за два дні. «Не маючи змоги окупувати Харків та область, вони намагаються їх знищити. Варварські військові злочини проти цивільного населення є суворим нагадуванням про те, що Володимир Путін хоче підкорити українців або шляхом окупації землі, або терором. Путін не розглядає іншого варіанту, яку б брехню він не поширював», — заявила вона.

Кувшинникова зазначила, що російський режим накопичив достатньо засобів для вбивств і терору і «вважає, що може робити це безкарно зі своєї території».

«Чому для армії путінських убивць повинні існувати безпечні місця? Чому вони повинні відчувати себе в безпеці по той бік лінії фронту? Чому Україна має залишатися тиром для Володимира Путіна та армії його вбивць? Як ми можемо нейтралізувати ці смертельні загрози для цивільного населення? І чи є якась інша можливість захистити цивільне населення від ракет С-300 та керованих бомб, окрім знищення пускових установок та засобів доставки?» — заявила тимчасово повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні.

Читайте також: Шольц може дозволити Україні бити по Росії західною зброєю — Politico

Як повідомляв Укрінформ, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що право України на самооборону включає також завдання нею ударів по військових цілях на території РФ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Театр Франка представить Україну на фестивалі у Франції

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua