News.ua


Україна йде польським шляхом вступу до ЄС, що займе чотири-сім років — депутат

Июнь 26
11:03 2024

Вступ України у Європейський Союз буде схожий на набуття повноправного членства Польщею, цей шлях займе від чотирьох до семи років.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Найбільш схожий (шлях вступу України до ЄС — ред.) — це вступ Польщі до ЄС. Середній термін цього шляху становить від чотирьох до семи років», — заявив депутат.

Він додав, що це буде складний шлях, який потребуватиме низки перемовин із членами ЄС.

«Це буде складний процес. Нам необхідно буде вести серйозні та суперечливі перемовини з усіма країнами-членами ЄС», — зазначив парламентарій.

Він звернув увагу на необхідність підписання та ратифікації кожною країною, що входить в ЄС, договору про вступ України, тому не виключив взаємних поступок між Україною та членами ЄС.

«Перемовини — процес взаємних поступок. Доля нашого вступу залежить від підписання та ратифікації кожним членом ЄС нашого договору про вступ», — наголосив Мережко.

Народний депутат поінформував щодо планів української влади про окрему комунікацію з Угорщиною про членство України в ЄС.

Читайте також: Реалізуємо все, щоб пройтися кожним розділом наших відносин із ЄС — Зеленський

«Наразі ми комунікуємо з Угорщиною під егідою ЄС у багатосторонньому форматі, однак треба вести двосторонній діалог із нашим сусідом та переконати його в тому, що вступ України в ЄС вигідний угорським підприємцям, враховуючи тісні взаємозв’язки між нашими державами», — додав голова Комітету ВР.

Як повідомляв Укрінформ, у Люксембурзі у вівторок, 25 червня, розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС та Україною, де офіційно оголосили про початок переговорів про вступ до Євросоюзу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Євросоюз закликав владу Росії і Білорусі негайно повернути викрадених українських дітей

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua