News.ua


У Раді визначили чотири найважливіші компоненти для подальшої євроінтеграції України

Июль 15
13:53 2022

Україна має забезпечити реалізацію чотирьох компонентів для організації подальшого руху до членства в Європейський Союз – зберегти взаємодію всіх гілок влади і громадянського суспільства, координувати зусилля, посилити інституційну спроможність та мати політичну волю до реалізації складних рішень.

Про це розповіла голова Комітету ВРУ з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе у ході відкритої дискусії “Статус кандидата на членство в ЄС: як нам використати історичний шанс?”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені видається, що є чотири основні компоненти, які для нас зараз принципово важливі для того, щоб не втратити ось цю абсолютно неймовірну динаміку, яка відбувається на тлі найбільшої трагедії не тільки України, але і світу з часів Другої світової війни – на тлі брутальної війни російської федерації проти України і проти вільного світу. Ці чотири компоненти полягають у тому, що ми вже зуміли продемонструвати під час посиленої спільної роботи над отриманням кандидатського статусу», — сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, для подальшої євроінтеграції потрібна спільна робота і постійна взаємодія, а також діалог усіх гілок влади й громадянського суспільства.

Читайте також: Зеленський про вступ до ЄС: Наша мета — найшвидше з усіх виконати політичну частину роботи

Парламентарка наголосила, що має бути забезпечена належна координація зусиль між усіма гілками влади.

Третім важливим складником Климпуш-Цинцадзе назвала реальну, а не декларовану, політичну волю на подекуди складні рішення.

Вона також акцентувала на необхідності забезпечення інституційної спроможності для гармонізації українського законодавства з європейським, а саме — залучення фахівців і надання їм відповідних повноважень.

«Нам треба визнати: на сьогодні у нас немає ефективного інституційного механізму впровадження законодавства ЄС в українське законодавство. Визнаючи цю проблему, ми маємо перейти до напрацювання того, як ми маємо рухатися далі і з боку уряду, і з боку парламенту. На даний момент, попри те, що багато нам що вдалося, багато ми вже зробили, багато досягнень, ми кульгаємо з точки зору того, як організований цей процес», — пояснила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Вступ України до ЄС: Зеленський, Стефанчук і Шмигаль у Раді підписали спільну заяву

За її словами, потрібно визначити пріоритетні завдання для руху в ЄС з точки зори їх поділу на найбільш пріоритетні, а також такі, що мають бути виконані в середній і дальній перспективі.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу в ЄС.

Голова ВР Руслан Стефанчук заявив, що парламенту треба буде ухвалити близько сотні євроінтеграційних законів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Партизани виявили в Севастополі підпільну станцію обслуговування техніки окупантів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua