News.ua


У перемовинах із Росією може бути застосована модель посередництва країн — Зеленський

Июнь 30
17:38 2024

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в перемовинах з Росією може бути застосована модель посередництва країн, як під час домовленостей про «зерновий коридор».

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Philadelphia Inquirer, відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб Україна провела перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним.

«Модель така була застосована перший раз на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з блокуючою рукою Росії, а ми домовлялися з ООН і також з Туреччиною. Вони, у свою чергу, взяли на себе відповідальність з нами у тристоронній угоді, а потім угоду підписувати з російською стороною. І так воно спрацювало. Дві дзеркальні угоди, між якими є ООН і Туреччина, підпис з Україною і окремий підпис з представниками Росії. Це спрацювало. Достатньо довго працював цей зерновий коридор», — сказав Зеленський. 

За його словами, відповідна модель може бути використана під час перемовин стосовно питань територіальної цілісності, енергетики, вільного судноплавства. При цьому посередниками у таких перемовинах можуть бути не лише США і держави-партнери із Західної Європи, але також країни різних континентів, включаючи Азію, країни Тихоокеанського регіону, Африки і Латинської Америки.

За посередництва низки держав може бути підготовлений документ щодо тієї чи іншої кризи. Якщо він влаштує Україну, то далі має розглядатися країнами-посередниками з представниками Росії, зауважив він. 

«Поки що у нас є лише така модель», — наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що план закінчення війни буде готовий в цьому році.

15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток відбувся перший Саміт миру. На ньому обговорювали три пункти Формули миру Володимира Зеленського – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський з Орбаном домовилися відкрити першу українську школу в Угорщині

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua