News.ua


У Люксембурзі розпочалися переговори про вступ України до ЄС

Июнь 26
06:01 2024

У Люксембурзі у вівторок, 25 червня, розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС та Україною, де офіційно оголосили про початок переговорів про вступ до Євросоюзу.

Про це передає Укрінформ.

На конференцію прибули офіційні делегації з Києва та Брюсселя. Делегацію України очолює віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Від ЄС у конференції беруть участь міністри країн блоку. Делегацією керує глава МЗС Бельгії, що головує в Раді ЄС — Аджа Лябіб.

Європейський Союз вітає рішучість України просуватись у програмі реформ ЄС, особливо в нинішніх складних умовах війни, й очікує на подальшу політичну рішучість щодо ретельного та активного проведення необхідних реформ, заявила Лябіб на конференції.

“Ми вітаємо чітку рішучість України просуватись у програмі реформ ЄС, особливо в нинішньому складному контексті, створеному загарбницькою війною Росії, і очікуємо на подальшу політичну рішучість щодо ретельного та енергійного проведення необхідних реформ. Вигоди для обох сторін від наших тісних відносин очевидні”, — сказала вона.

За словами Лябіб, активна участь громадянського суспільства в процесі реформ залишається важливою для досягнення успіху.

Читайте також: ЄС і Україна сьогодні визначать рамки майбутніх переговорів про членство — Стефанішина

“Ми вітаємо стратегічну відданість України шляху до ЄС та її високу прихильність до його позиції спільної зовнішньої політики та політики безпеки ЄС та обмежувальних заходів. Ми заохочуємо Україну продовжувати цю позитивну тенденцію до повного узгодження відповідно до принципів суверенітету та територіальної цілісності, включно з державами-членами”, — наголосила міністерка.

Пізніше сьогодні відбудеться також конференція із Молдовою.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що після завершення переговорів про вступ до ЄС Україна буде за три кроки до «повноправного членства в Євросоюзі».

За словами міністра, цими трьома кроками будуть:

  • висновок Єврокомісії про успішне завершення переговорів і досягнення Україною відповідності критеріям вступу;
  • рішення про підписання Угоди про вступ України до ЄС;
  • ратифікація угоди парламентами держав-членів ЄС і набуття Україною повноправного членства в Євросоюзі.
Читайте також: Історичний день: Зеленський привітав початок переговорів про вступ до ЄС

21 червня Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України і Молдови, що відкрило шлях до початку переговорів 25 червня в Люксембурзі.

Європейська комісія усно підтвердила 7 червня, що Україна і Молдова здійснили всі необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС, викладених у листопадовому звіті про розширення ЄС.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

МВФ схвалив виділення Україні траншу на $2,2 мільярда

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua