News.ua


У Франції за 24 години згоріли 2700 гектарів лісу, пожежі тривають

Июль 13
23:54 2022


Пожежі у південно-західному департаменті Франції Жиронді продовжують прогресувати, за 24 години згоріли 2700 гектарів лісу.

Про це повідомляє France-3, передає Укрінформ.

Зазначається, що пожежі в Ландірасі і Ля-Тест-де-Бюш у лісовому масиві Жиронди не контролюються, попри понад 24-годинну боротьбу з ними вогнеборців і залучення десяти одиниць авіації. Погодні умови не сприяють їх завершенню, адже через сильну спеку у регіоні встановлений помаранчевий рівень небезпеки. При цьому температура сягає понад 37 градусів у тіні, вітер посилився, що робить ці пожежі особливо небезпечними.

Спалахи продовжують розвиватися, фронт полум’я в Ля-Тест-де-Бюш простягається на два кілометри. Згідно з інформацією префектури Жиронди, на вечір середи вигоріло 2700 га: 1500 га в Ландірасі на південь від Бордо та 1200 га поблизу Дюн дю Піла.

Читайте також: Франція знову потерпає від лісових пожеж

Командувач операцій з надання допомоги в Ля-Тест-де Бюш повідомив, що територія видобутку нафти була предметом особливого захисту упродовж останніх годин.

На боротьбу з пожежами мобілізовано понад 700 вогнеборців, також залучено підкріплення. Було задіяно десять авіаційних засобів, у тому числі 7 літаки Canadair. Повітряні засоби дозволили, зокрема, захистити селище Казо.

Кілька втручань дозволили звільнити команди пожежників, які потрапили у небезпечну ситуацію, постраждалих немає.

Перед початком другої ночі боротьби з пожежами вогнеборці Жиронди отримали підтримку своїх колег із сусідніх департаментів та колон підкріплення з усієї Франції. Повідомляється про сотні евакуйованих місцевих жителів та тисячі відпочивальників з кемпінгів, жертв немає.

“Поліція евакуювала 6 тисяч людей, постраждалих і жертв, що головне, немає”, — заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, який прибув до регіону.

Читайте також: В Португалії та Іспанії вирують лісові пожежі, десятки постраждалих

Префектура Жиронди не оголошувала про нову евакуацію, але жителі поблизу місць стихійного лиха приведені в стан попередньої тривоги. Загалом, після більш ніж 24 годин поширення вогню були евакуйовані 5 кемпінгів, 5 хуторів і 1 селище.

Для встановлення причини двох пожеж розпочато дві перевірки. Зазначається, що цілком ймовірно, що пожежа в Ля-Тест-де-Бюш виникла випадково.

У вівторок, 12 липня, транспортний засіб, який рухався лісовою дорогою, міг стати жертвою електричного інциденту, який спровокував першу пожежу. Тоді полум’я могло перекинутися на лісовий масив.

Проте походження другої пожежі, в Ландірасі, через 24 години після її спалаху, залишається нез’ясованим. При цьому вказується, що 96% лісових пожеж спричиняються людьми.

Ці дві пожежі в Жиронді є найбільшими в департаменті за майже тридцять років.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня у вечорі у департаменті Жиронда повідомлялося про вигоряння 600 га рослинності.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У понеділок 1 липня графіки відключень електроенергії діятимуть протягом усієї доби

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua