News.ua


Туризм стає другим найбільшим експортом Японії після авто

Июнь 26
11:00 2024

За останнє десятиліття витрати іноземних відвідувачів Японії зросли в п’ять разів і стали другою за величиною категорією експорту Японії, обігнавши електроніку та сталь.
Про це повідомляє Nikkei Asia.
Зазначається, що прямі покупки на внутрішньому ринку Японії туристами-нерезидентами склали 7,2 трлн єн (45,1 млрд дол) за перший квартал 2024 року.
Річний показник доходів від експорту туризму досяг 4,6 трильйона єн (0,3 трлн дол) за квартал, що закінчився в грудні 2019 року, перш ніж знизитися через пандемію COVID-19.
Назад до такого рівня експорту вдалося піднятися у квітні-червні 2023 року і з того часу він продовжує зростати.
Іноземний туризм відіграє все більшу роль в економіці Японії. Хоча цифра в 7,2 трлн єн становить менше половини від 17,3 трлн єн (1,08 трлн дол) в експорту автомобілів, які Японія відправила за кордон у 2023 році.
Та все ж експорт туризму суттєво випереджає електронні компоненти, включаючи напівпровідники та сталь, які того року займали 2 і 3 місця в експорті.
Повідомляється, що витрати відвідувачів всередині країни зросли трохи більше ніж на 60% за п’ять років, тоді як річний експорт автомобілів і сталі зріс приблизно на 45% з 2019 по 2023 рік, а електронні компоненти зросли менше ніж на 40% за цей період.
В повідомленні додають, що експорту товарів стало важче зростати навіть на тлі слабкої єни через те, що компанії перенесли вітчизняні виробничі потужності за кордон у 2010-х роках.
Нагадаємо:
З 24 червня Японія послаблює візові вимоги для громадян України.
Міністерство економіки разом з Організацією Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) оголосили про старт грантового проєкту на 188 млн дол з трансферу японських технологій в Україну, який фінансується Японією.
Японія запровадила торговельні обмеження проти китайських компаній в рамках нового раунду санкцій проти осіб і груп, які підтримують війну Росії проти України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Євросоюз закликав владу Росії і Білорусі негайно повернути викрадених українських дітей

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua