News.ua


Туреччина веде перемовини щодо звільнення групи політв’язнів — Ташева

Декабрь 31
14:58 2022

Туреччина проводить переговори з рф щодо звільнення групи українських політв’знів, однак про конкретні імена чи терміни говорити зарано.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева сказала у коментарі Укрінформу за результатами візиту до Туреччини.

«Щодо звільнення політв’язнів Україна працює на всіх рівнях і залучає різні сторони до переговорних процесів. Що стосується військовополонених, цей процес іде. За посередництва Туреччини були звільнені наші військовополонені – командири-захисники Азовсталі, які зараз перебувають на території Туреччини. Стосовно політв’язнів — це набагато складніший процес. Турецька сторона допомагала кілька років тому звільняти Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Зараз вони ведуть перемовини щодо звільнення групи осіб. Конкретних імен я не можу називати, але вони працюють”, — сказала Ташева.

Постійна представниця глави держави нагадала, що Офіс Президента передавав партнерам, зокрема турецькій стороні, перелік усіх політв’язнів.

Читайте також: Червоному Хресту вдалося потрапити в місця утримання українських полонених на території рф

“Ми передали турецькому керівництву перелік літніх незаконно ув’язнених кримських татар, в якому 23 людей. Їхні імена є в загальному списку, але ми зосередили на них особливу увагу, бо вони мають ряд хронічних хвороб, які загострюються та з’являються нові через нелюдські умови утримання”, — наголосила посадовець.

Водночас вона зауважила, що російська сторона «дуже не хоче звільняти політв’язнів — кримських татар, не вважаючи їх громадянами України, бо вони мають нав’язаний окупаційний паспорт і росія їх вважає своїми громадянами».

Читайте також: росія утримує в себе близько 20 тисяч українців — правозахисниця

Як повідомлялося, 26 грудня Таміла Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв’язнів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Курс валют на 27.06.2024: доллар подешевел

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua