News.ua


ТОП-200 вишів України

Июнь 06
16:10 2022


Оприлюднено шістнадцятий академічний рейтинг українських закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна 2022».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ.

Як зазначається, рейтинг оприлюднили Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

При його складанні експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-2019 і повномасштабного воєнного вторгнення рф.

У десятку вишів-лідерів увійшли: Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Харківський національний університет імені В. Н.Каразіна;Національний університет «Львівська політехніка»; Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; Сумський державний університет; Львівський національний університет імені Івана Франка; Національний університет біоресурсів і природокористування України; Харківський національний університет радіоелектроніки; Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Читайте також: Президент підписав закон про скасування цьогорічних вступних випробувань у ВНЗ

У МОН зауважили, що рейтинг університетів України базується на таких принципах, як забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності та незалежності ранжування університетів; врахування всебічної діяльності університетів; пріоритетність євроінтеграційних процесів.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації повністю зруйновано 182 заклади освіти.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Крупнейшие должники МВФ: Украина на втором месте

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua