News.ua


Світ має допомогти Україні вистояти й пережити цю зиму — Макрон

Декабрь 13
13:13 2022

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що Франція та інші держави світу мають допомогти українському народу вистояти і пережити цю зиму.

Про це він заявив на міжнародній конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

Як заявив Макрон, росія, не маючи військових успіхів, відповідає на просування українських військ терористичними актами проти енергетичної інфраструктури та цивільного населення України. Це порушення міжнародного гуманітарного права, і такі акти не можна залишити непокараними.

“Я хочу чітко сказати: в цьому контексті Україна, жертва цієї агресії, має вирішити сама, яким буде це покарання. І 10 пунктів плану Президента Зеленського дуже доцільні, ми повинні разом про це говорити… Але зараз найперше, що ми повинні зрозуміти, — що потрібно допомогти українському народу вистояти, нам потрібно допомогти Україні пережити цю зиму”, — наголосив французький лідер.

За його словами, результати сьогоднішньої конференції мають бути дуже конкретними.

“По-перше, йтиметься про мобілізацію наших партнерів, друзів України, тих, хто працює в міжнародних організаціях, хто надає кошти, гуманітарних організацій, щоб вони змогли організувати всі дії, які допоможуть населенню України отримати воду, енергію, тепло, продовольство, одяг і пережити зиму. Я сподіваюсь, що наші колективні зусилля будуть на висоті”, — сказав Макрон.

Читайте також: Шмигаль впевнений, що план рф занурити Україну в темряву провалиться

Він зауважив, що Франція від початку року надала 151,5 млн євро допомоги і найближчим часом збільшить цей внесок ще на 48,5 млн євро.

Водночас, за словами Макрона, в результаті цієї конференції планується допомога у 25 млн євро для підтримки України взимку, будуть і інші пакети, спрямовані на допомогу дітям, охорону здоров’я, а також передбачаються 26,5 млн євро на сферу енергетики, зокрема для закупівлі світлодіодних ламп. Крім того, планується надати 63 нові генератори високої потужності та 100 трансформаторів, а також фінансування постачання води, допомога з продовольством, “і це буде додатково до тієї допомоги, яка вже була надана раніше”, зауважив він.

Президент Франції наголосив, що ця допомога має бути дуже оперативною, конкретною і давати швидкі результати.

У цьому зв’язку Макрон згадав про свої розмови з прем’єр-міністрами Норвегії і Люксембургу, зауваживши: “Потрібно, щоб питання були поставлені чітко, щоб у нас були конкретні відповіді на них. Для цього потрібна дуже тісна координація, і в кожній країні мають бути точні контакти для того, щоб допомога прибула в Україну у потрібний час”.

Він також зауважив, що партнери України працюють над «Паризьким механізмом» допомоги, як його назвав Президент України Володимир Зеленський.

“Це буде цивільна допомога Європейського Союзу, і вона буде розширена за участю всіх інших партнерів”, — сказав Макрон, додавши, до сьогоднішньої конференції у Парижі приєдналися дуже багато неєвропейських країн, які хочуть долучитися до цього механізму і надавати Україні тривалу допомогу.

Макрон зазначив, що ця допомога буде додатковою до механізмів, розроблених Групою семи.

Читайте також: Олена Зеленська у Франції зустрілася з Бріжит Макрон

Він також повідомив, що близько 700 французьких підприємств і компаній здійснюватимуть довгострокові інвестиції в Україні.

“Франція, інші країни — всі мобілізуються для того, щоб доказати свою солідарність з Україною, бути пліч-о-пліч з народом України і не послабляти своєї допомоги ні на хвилину”, — наголосив Макрон.

Читайте також: Зеленський закликав ЄС збільшити імпорт електроенергії в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі триває міжнародна конференція «Солідарність з українським народом», у якій беруть участь 48 країн світу та 26 міжнародних організацій.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський поінформував президентку Словенії про підготовку другого Саміту миру

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua