News.ua


Стефанчук розраховує, що саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить рішення щодо майбутнього вступу України

Апрель 04
13:56 2023

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що на цьогорічному саміті НАТО у Вільнюсі ухвалять доленосне рішення щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Про це він написав у Фейсбуці з нагоди дня створення НАТО, передає Укрінформ.

Спікер українського парламенту зазначив, що 4 квітня 1949 року у Вашингтоні представники 12 країн заснували Північноатлантичний альянс з метою захисту миру і стабільності, гарантії безпеки і свободи. Він підкреслив, що принципом організації є система колективної безпеки та колективної оборони, що передбачає спільну відповідь, спільні дії усіх членів у випадку зовнішнього нападу.

«Головне, що об’єднувало та об’єднує держави-члени Альянсу — це однакові спільні цінності та інтереси. Сьогодні, коли наша країна протистоїть російській повномасштабній збройній агресії — ми бачимо єдність союзників у підтримці України. Де-факто, сьогодні Україна є частиною НАТО. Ми маємо спільні цінності, обстоюємо спільні принципи, наші Збройні сили відповідають всім стандартам Альянсу і Українська армія демонструє, що виконує функцію НАТО, охороняючи кордони країн НАТО від очманілого агресора», — зауважив Стефанчук.

Голова ВР нагадав, що 30 вересня 2022 року Україна подала заявку на вступ до Альянсу за пришвидшеною процедурою. «І я дуже розраховую, що на цьогорічному саміті НАТО у Вільнюсі буде ухвалене доленосне рішення щодо майбутнього членства України в НАТО», — додав він.

Стефанчук висловив переконання, що Україна обов’язково переможе у війні з російською федерацією, адже перемога України має вирішальне значення як для європейської, так і глобальної безпеки.

Читайте також: НАТО не зацікавлений у «заморожуванні» війни в Україні – Столтенберг

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у ВІльнюсі. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента Володимира Зеленського взяти участь у цьому саміті.

Фото: Фейсбук

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Греції кількість льотних годин пожежних літаків зросла на 1260% порівняно з минулим роком

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua