News.ua


США під час Саміту миру оголосили про виділення понад $1,5 млрд для енергетичного сектору України

Июнь 15
14:28 2024

Володимир Зеленський та Камала Гарріс під час Мюнхенської безпекової конференції, лютий 2024
Getty Images

Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі із Володимиром Зеленським у рамках Саміту миру у Швейцарії оголосила про виділення понад 1,5 мільярдів доларів для енергетичного сектору та гуманітарних потреб України.
Про це повідомляє пресслужба Білого дому.
Гроші будуть виділені через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент на підтримку народу України.
Як повідомляють, з боку USAID це включає 500 млн дол нового фінансування на енергетичну допомогу та перенаправлення 324 млн дол раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби в Україні. Ці кошти підуть на ремонт енергетичної інфраструктури, пошкодженої під час війни, розширення виробництва електроенергії, заохочення інвестицій приватного сектору та захист енергетичної інфраструктури.
«Підтримка включає продовольчу допомогу, медичні послуги, притулок, а також послуги з водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців всередині країни та в регіоні. Допомога також включає підтримку комплексних заходів із захисту, включаючи кейс-менеджмент і психосоціальну підтримку, а також допомогу в сільському господарстві та забезпеченні засобів до існування, щоб дати можливість сім’ям відновити дохід і задовольнити свої базові потреби», — йдеться у повідомленні Білого дому.
Окрім цього, Віцепрезидентка Гарріс оголосила, що, працюючи з Конгресом, Державний департамент планує надати додатково 300 мільйонів доларів США на підтримку цивільної безпеки України для забезпечення життєво необхідним обладнанням українських прикордонників та правоохоронців
Ці кошти є частиною більшого пакету зовнішньої допомоги, ініційованого президентом США Джо Байденом.
Нагадаємо:
Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд у суботу, 15 червня, відкриває дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української «формули миру».
Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ІТ-армія атакує російські банки та «Мир»: деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua