News.ua


Штати закликали Радбез ООН підтримати продовження зернової ініціативи

Ноябрь 16
23:59 2022


Сполучені Штати виступили із закликом до всіх членів Ради Безпеки ООН підтримати продовження терміну дії Чорноморської зернової ініціативи, що наближається до завершення.

З такою заявою виступила під час засідання Радбезу в середу постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія має продовжити цю вкрай важливу ініціативу, яка рятує життя. росія повинна уможливити, щоби судна з продовольством надалі годували світ»,- заявила глава американської місії при ООН.

Читайте також: США в ООН: Трагедія в Польщі не сталася б, якби росія не вторглася в Україну

Представниця США звернулася до інших членів Ради Безпеки ООН, щоби вони підтримали цей заклик, аби Чорноморська зернова ініціатива продовжувала працювати і могла забезпечити поставки продовольства по всьому світу.

«Колеги, якщо вам цікавий практичний спосіб того, як знизити напруженість та допомогти людям, які цього потребують, це може бути забезпечено підтримкою й продовженням Чорноморської зернової ініціативи»,- заявила Грінфілд.

Читайте також: Туреччина докладатиме зусиль, аби «зернову угоду» продовжили до одного року

Вона навела офіційну статистику ООН, підкресливши, що ця ініціатива дозволила перевезти понад 10 млн тонн зерна та іншого продовольства з Чорного моря.

«Цього достатньо, щоби нагодувати десятки мільйонів людей. Чорноморська зернова ініціатива допомогла стабілізувати ринок продовольства – надходять повідомлення, що ціни знизилися до передвоєнного рівня»,- зазначила представниця США.

Вона висловила вдячність ООН за підтримку поточної роботи цієї ініціативи, яка рятує життя людей.

Читайте також: Президент Євроради закликав продовжити дію «зернової угоди»

Постійна представниця США при ООН також наголосила на необхідності для рф вивести війська з України, а також припинити жорстоку війну.

Як повідомляв Укрінформ, Чорноморська морська ініціатива була підписана в липні 2022 року в Стамбулі за сприяння ООН і Туреччини. Дія домовленості завершується 19 листопада. Вона спрямована на безпечне транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У США анонсували більше заходів проти Грузії через закон «про іноагентів»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua